VS: Voedselafval biedt $18,2 miljard kansen voor retailers

27 februari 2018

Volgens de ReFED Retail Food Waste Action Guide biedt voedselverspilling $18,2 miljard aan kansen voor supermarktketens in de VS. De gids helpt retailers bij het ontwikkelen en implementeren van strategieën om voedselverspilling tegen te gaan. Gemiddeld is de waarde van verspild voedsel in de detailhandel gelijk aan het dubbele van de winst uit de verkoop van voedingsmiddelen.
De gids biedt oplossingen voor preventie, terugwinning en recycling om activiteiten voor afvalvermindering te versnellen. Het gaat o.m. om dynamisch beprijzen, het verhogen van voedseldonaties, platforms voor het delen van ritten en gestandaardiseerde datum-labels (Persbericht ReFED, 23 januari 2018).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier om de Retail Food Waste Action Guide te downloaden na het invullen van uw gegevens.
Op 22 maart, tijdens Anuga FoodTec 2018 in Keulen, kunt u aanwezig zijn bij de 1e internationale conferentie - Fighting food waste together: how to open the potential of better packaging en bij het NVC Zero Food Waste Dinner.
Klik hier voor meer informatie over het NVC project Vechten tegen de voedselverspilling door beter te verpakken.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.