Verpakkingen en (minder) voedselverspilling in Frankrijk

27 februari 2018

De Franse Conseil National de l'Emballage (CNE) en Agence de l'Environnement et de la Maîtrise de l'Énergie (ADEME) beschrijven in een rapport hoe verpakkingen kunnen helpen tegen voedselverspilling. Het document toont hoe verpakkingen de hoeveelheid afval kunnen verminderen.
Afstemmen van de consumptiegewoonten van een huishouden aan de hoeveelheid aangeboden product is belangrijk. Ook de portiegrootte van voorverpakte producten, houdbaarheid van het product, verbetering van de ‘leegbaarheid’, hersluitbaarheid, juiste dosering en het verstrekken van de juiste informatie over de waarde en het behandelen van het product zijn belangrijk (Nieuwsbericht French Packaging Council, januari 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het rapport (1,28 MB).
Op 22 maart, tijdens Anuga FoodTec 2018 in Keulen, kunt u aanwezig zijn bij de 1e internationale conferentie - Fighting food waste together: how to open the potential of better packaging en bij het NVC Zero Food Waste Dinner.
Klik hier voor meer informatie over het NVC project Vechten tegen de voedselverspilling door beter te verpakken.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.