Leven Lang Leren onder groepen met een kwetsbare positie

30 augustus 2018

In een onlangs verschenen rapport is gekeken naar Leven Lang Leren onder drie groepen werkenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt: flexwerkers, laagopgeleide en oudere werkenden.
Uit het onderzoek blijkt dat lager opgeleide medewerkers minder bereid te zijn om scholing te volgen. Terwijl werkgevers minder bereid zijn te investeren in de scholing van medewerkers met een tijdelijk contract, zijn tijdelijke werknemers zélf juist erg gemotiveerd om scholing te volgen. Werkgevers zijn ook minder bereid om in scholing van oudere medewerkers te investeren. Oudere werknemers blijken zelf echter ook minder bereid te zijn om scholing te volgen (Nieuwsbericht Universiteit Maastricht, 24 juli 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het report (985 kB).
Klik hier voor een volledig overzicht van de NVC opleidingen, cursussen en workshops.
Klik hier voor meer informatie over de 5e jaarlijkse conferentie over HRM en skills development in verpakken FBEP2019 (14 maart 2019, Boston USA).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.