Effect van EU-etikettering op het voorkómen van voedselafval

27 februari 2018

Een nieuwe EU-studie beschrijft de implicaties van de EU-wetgeving inzake datumetikettering voor het voorkómen van voedselverspilling. Zo’n 10% van de 88 miljoen ton voedselafval die jaarlijks in de EU wordt gegenereerd, hangt samen met de datumaanduiding.
De belangrijkste voedsel(verspillings)categorieën zijn groenten en fruit, bakkerijproducten, vlees waaronder vis en gevogelte, en zuivelproducten. De grootste kansen voor de preventie van voedselverspilling via de datumaanduiding zijn er voor melk en yoghurt, verse sappen, gekoeld vlees en vis. Voor andere producttypen baseert de consument zich bij het al dan niet weggooien waarschijnlijk meer op het uiterlijk van het product.
Klik hier voor meer informatie over het rapport.
Klik hier voor het rapport (1,74 MB).
Op 22 maart, tijdens Anuga FoodTec 2018 in Keulen, kunt u aanwezig zijn bij de 1e internationale conferentie - Fighting food waste together: how to open the potential of better packaging en bij het NVC Zero Food Waste Dinner.
Klik hier voor meer informatie over het NVC project Vechten tegen de voedselverspilling door beter te verpakken.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.