4de bijeenkomst EU Platform on Food Losses and Food Waste

02 juli 2018

Op 24 mei 2018 vond de 4e bijeenkomst van het Platform tegen voedselverspilling en voedselverlies plaats in het kader van het agri/food evenement AGROBALT in Vilnius, Litouwen. De balans werd opgemaakt van de successen de afgelopen tijd. De focus was de rol van consumenten.
Volgens een Eurobarometer-enquête van 2015 erkent 76% van de EU-burgers dat zij een rol spelen bij het terugdringen van voedselverspilling. Jaarlijks wordt ongeveer 88 miljoen ton voedsel verspild in de EU, met bijbehorende kosten geraamd op 143 miljard euro. Een gepubliceerde Europese doelstelling is tegen het jaar 2030 de voedselverspilling per hoofd van de bevolking op retail- en consumentenniveau te halveren.
Klik hier voor meer informatie.
Klik hier om een of meer van de documenten te downloaden met betrekking tot de vergadering van 24 mei 2018 van het EU-platform inzake voedselverlies en voedselafval.
Klik hier voor meer informatie over het NVC project Vechten tegen de voedselverspilling door beter te verpakken.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Cursus Food Packaging.
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Course Food Packaging.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.