Vijftigste afstudeerder NVC Leerstoel Packaging Design and Management

01 maart 2013

Op donderdag 28 februari 2013 is Marieke Brouwer als vijftigste student afgestudeerd onder begeleiding van de NVC Leerstoel Packaging Design and Management. Deze mijlpaal markeert het succes van de leerstoel die sinds 2006 door professor Roland ten Klooster bekleed wordt. Om dat succes te benadrukken heeft het NVC Marieke na afloop van haar presentatie in de bloemetjes gezet en een cadeaubon van €500 geschonken. Deze cadeaubon kan ze gebruiken als ze zich verder wil verdiepen in het verpakken door de NVC Opleiding Verpakkingskundige I of de NVC Opleiding Verpakkingskundige II te gaan volgen.

Marieke Brouwer studeerde af bij H.J. Heinz, NVC-lid en lid van de programmaraad van de NVC leerstoel, op het onderwerp “The construction of a Technology Roadmap for strategic development, focussed on food packaging and products”. Zij heeft een technology roadmap en de daarbij behorende processen ontwikkeld zodat Heinz projecten van verschillend niveau beter intern kan sturen. Het model is getoetst en uitgewerkt aan de hand van een case study waarbij gekeken is naar de mogelijkheden om duurzame materialen voor enkele verpakkingen te kunnen toepassen.

Meer informatie
De NVC leerstoel Packaging Design and Management is ondergebracht bij de Faculteit Construerende Technische Wetenschappen van de Universiteit Twente. Via de NVC Leerstoel zijn al talloze afstudeerprojecten afgerond en AIO-plaatsen gerealiseerd. Een belangrijk en uniek aspect van de leerstoel is de Programmaraad. Deze bestaat uit twaalf NVC-lidbedrijven die ieder aan de financiering van de leerstoel bijdragen. De Programmaraad en professor Ten Klooster ontmoeten elkaar tweemaal per jaar om de ervaringen uit te wisselen en te helpen bij het uitzetten van de onderzoeks- en onderwijsprogramma’s. Momenteel hebben de volgende NVC-lidbedrijven zitting in de Programmaraad: Merck Sharp & Dohme BV, Container Centralen Benelux BV, Tata Steel PackagingArdagh Group, FrieslandCampina, H.J. Heinz BV, O-I, Rexam Beverage Can Oss B.V., Robert Bosch Verpakkingsmachines BV, Smurfit Kappa Development Centre, Budelpack Poortvliet en Royal Grolsch

Heeft u interesse in het plaatsen van een afstudeerder binnen uw bedrijf, of wilt u meer informatie over de NVC Leerstoel Packaging Design and Management? Neemt u dan contact op met Ger Standhardt.