NVC versterkt bedrijfsleven met nieuwe lichting NVC Verpakkingskundigen

29 mei 2013

Echt innovatief en duurzaam verpakken vereist steeds meer hoogwaardige kennis in het bedrijfsleven. Het NVC Nederlands Verpakkingscentrum speelt hierop in met  opleidingen op verpakkingskundig gebied.

Na afronding van de laatste examenbespreking van dit jaar, zijn vandaag in totaal negentien cursisten van de NVC Opleidingen Verpakkingskundige geslaagd voor de 2013-examens NVC Verpakkingskundige. Dit betekent een slagingspercentage van ruim 90%.

De feestelijke uitreiking van de diploma’s aan de nieuwe NVC Verpakkingskundigen zal plaatsvinden in Gouda op 25 juni 2013. De bijeenkomst is ook toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van competenties op het gebied van verpakken voor de (inter)nationale kenniseconomie. Aanmelding is wel gewenst en kan via i.walstra@nvc.nl.

NVC Verpakkingskundigen zijn werkzaam in een grote diversiteit aan functies, bijvoorbeeld als (senior) inkoper, verpakkingstechnoloog, sales manager, quality assurance (manager), R&D medewerker (manager) of supply chain (manager). De toepassingsgebieden voor de opgedane verpakkingskennis zijn gevarieerd; van food tot non-food en van industriële goederen tot (massa) consumentenproducten.

De nieuwe groepen van de NVC Opleiding Verpakkingskundige I en NVC Opleiding Verpakkingskundige II starten in het najaar. Cursisten hebben dankzij de nieuwe online-leeromgeving www.learningatNVC.nl 24 uur per dag en 7 dagen per week online toegang tot het lesmateriaal en de studieplanning en de studiegids. Dit alles komt ter beschikking in printvorm, maar is ook toegankelijk vanaf PC, iPad, Galaxy Tab, zodat plaats en tijd er niet meer toe doen. De opleidingen bevatten klassikale delen en een reeks bedrijfsbezoeken en praktijkopdrachten. Daarmee versterken cursisten niet alleen hun netwerk, maar bouwen zij ook gezamenlijk aan hun expertise op het gebied van verpakken.

Meer informatie
Heeft u vragen over de opleidingen of wilt u een plek voor het najaar reserveren, neemt u dan gerust contact op met Charissa Koolen, c.koolen@nvc.nl.