NVC diploma wordt paspoort voor Europese kennismarkt verpakken

25 juni 2013

Het diploma NVC Verpakkingskundige zal gaan aansluiten bij het European Qualifications Framework for lifelong learning (EQF) en wordt daarmee een paspoort voor de Europese kennismarkt op het gebied van verpakken. Dit werd duidelijk uit de toespraak van de voorzitter van de Stichting NVC Examens, Matthijs Jansen. Hij sprak 19 afgestudeerden toe tijdens de feestelijke diploma-uitreiking, op dinsdag 25 juni in Gouda.

De diploma’s NVC Verpakkingskundige en bijbehorende functieprofielen zijn oorspronkelijk getoetst door de NUFFIC in Den Haag en werden zodoende vergelijkbaar gemaakt met de systemen die in ruim dertig landen buiten Nederland werden gehanteerd. Europa was toen een lappendeken van verschillende eisen. Maar inmiddels bouwt Brussel aan het European Qualifications Framework for lifelong learning, EQF. Door de NVC diploma’s te koppelen aan het EQF bereiken we dat onze afgestudeerden in geheel Europa straks terechtkunnen met hun diploma zonder aanvullende vragen. Dat is erg belangrijk in een steeds verder internationaliserende omgeving. Het betekent dat ze makkelijker in het buitenland kunnen gaan werken en dat is goed voor zowel deze professionals als voor hun werkgevers in onze internationaliserende wereld.”

Oproep mee te doen aan webinar 27 augustus 2013
Jansen sloot af met een oproep aan alle gediplomeerden van de afgelopen dertig jaar (ruim 500) om te helpen. Op dinsdag 27 augustus zal van 10-11 uur ‘s ochtends een on-line webinar plaatsvinden waarin het gehele traject zal worden toegelicht. Ge├»nteresseerden kunnen een email sturen naar Irma Walstra en ontvangen een link waarmee ze op die dag kunnen inloggen.

Meer informatie
Heeft u vragen over de NVC Opleidingen Verpakkingskundige I en II of wilt u een plek voor het najaar reserveren, neemt u dan gerust contact op met Charissa Koolen, c.koolen@nvc.nl.