WNF: De Middellandse Zee dreigt 'zee van plastic' te worden

25 juni 2018

De Middellandse Zee verandert in een zee van plastic, met een recordniveau aan vervuiling door microplastics. Dat is de conclusie van een nieuw rapport waarin WNF de alarmbel luidt over de schadelijke effecten van overmatig gebruik van plastic, slecht afvalbeheer en massatoerisme op één van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Jaarlijks belandt een hoeveelheid plastic vergelijkbaar met 66.000 volle vuilniswagens in de Middellandse Zee. Het meeste afval wordt door Turkije en Spanje in zee geloosd, gevolgd door Italië, Egypte en Frankrijk. De plasticvervuiling veroorzaakt ernstige schade aan de natuur, de economie en de volksgezondheid (Persbericht WNF, 8 juni 2018).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor het rapport (6,33 MB).
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 27 maart 2019 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.