Wetenschappers hebben een PET-etende enzym ontwikkeld

02 mei 2018

Wetenschappers hebben een enzym ontwikkeld dat enkele van de meest milieubelastende plastics kan verteren. De onderzoekers troffen doel, toen ze de structuur van een natuurlijk enzym, waarvan wordt gedacht dat het geëvolueerd is in een afvalrecyclingcentrum in Japan, onderzochten. De bacterie bleek met een speciaal enzym het plastic enigszins te gebruiken als voedselbron. De ontdekking zou kunnen resulteren in een recyclingoplossing voor miljoenen tonnen plastic flessen, gemaakt van polyethyleentereftalaat ('PET').
Een artikel over het onderzoek is gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) (Nieuwsbericht University of Portsmouth, 16 april 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het gepubliceerde artikel (1,57 MB).
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 27 maart 2019 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.