Van gemengd afval koolwaterstoffen (plastics) naar brandstof

27 februari 2018

Oxford Universiteit spin-out Oxford Synthetic Fuels (OSF) heeft plannen aangekondigd om de milieu-impact van gemengd plastic afval te verminderen door het via een energiezuinig proces om te zetten in hoogwaardige brandstoffen. OSF gebruikt pyrolyse, een technologie die plastics (koolwaterstoffen) thermisch ontleedt in afwezigheid van zuurstof en ze aldus omzet in een olieachtige substantie die bekend staat als pyrolyse-olie. Het OSF-proces moet straks in staat zijn gemengd plastic te verwerken en vermindert de noodzaak tot sorteren en scheiden. Het kan zo een goede aanvulling zijn op andere plastic materiaal sorteer- en recyclingprocessen (Nieuwsbericht University of Oxford, 5 februari 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.