Studie: Recyclen van plastic maakt zwerfafval op zee erger

30 augustus 2018

Een rapport van de Global Warming Policy Foundation (GWPF) stelt dat het recyclen van plastic een belangrijke bron kan zijn van het zwerfafval op zee. In het rapport wordt gepleit voor het verbranden van afval in plaats van het te recycleren.
Het grootste deel van het kunststofafval is afkomstig uit slechts enkele landen, vooral in Azië en Afrika. Ongeveer een vierde lekt uit Aziatische afvalverwerkingsprocessen, de rest is afval dat nooit is ingezameld, maar gewoon in rivieren wordt gedumpt. Europa exporteert afval naar Aziatische afvalstromen, voor recycling. Ongeveer een vijfde hiervan komt in de oceanen terecht, aldus het rapport (Persbericht GWPF, 28 juni 2018).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor het rapport (259 kB).
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 27 maart 2019 voor de volgende projectbijeenkomst.
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.