Studie maakt schatting gebruik eenmalige plastics in EU

23 januari 2018

Seas at Risk, een overkoepelende organisatie van Europese milieu-NGO's die de bescherming van het zeewater bevordert, heeft een rapport gepubliceerd over de hoeveelheid plastic voor eenmalig gebruik in Europa. Het rapport, met als titel Single-use Plastics and the Marine Environment, is de eerste poging een beeld te creëren van het verbruik van deze plastic producten in Europa.
Het rapport maakt een aantal schattingen, waaruit bijvoorbeeld blijkt dat in de EU jaarlijks ongeveer 46 miljard flessen worden gekocht. Naast schattingen van de consumptie presenteert het rapport ook casestudies van succesvolle initiatieven voor de preventie van zwerfafval (Nieuwsbericht Eunomia, december 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier om het rapport te downloaden na het invullen van uw gegevens.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.