Staatssecretaris ontvangt plannen voor duurzaam Nederland

25 januari 2018

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft de plannen voor een duurzame, circulaire economie in Nederland in 2050 in ontvangst genomen. De 5 agenda’s zijn het vervolg op het Grondstoffenakkoord.
De plannen gaan over de sectoren Biomassa & Voedsel, Bouw, Consumptiegoederen, Kunststoffen en Maakindustrie. De agenda Consumptiegoederen gaat zowel over producten met een korte omloopcyclus, zoals verpakkingen en wegwerpmaterialen, als producten met een langere omloopcyclus. Volgens de agenda Kunststoffen zijn alle producten over ruim 30 jaar circulair. Ze zijn gemaakt van hernieuwbare kunststoffen van een gegarandeerde kwaliteit (Nieuwsbericht Rijksoverheid, 15 januari 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de agenda Consumptiegoederen (1,8 MB).
Klik hier voor de agenda Kunststoffen (2,24 MB).
Klik hier voor de agenda Biomassa & Voedsel (1,8 MB).
Klik hier voor de overige 2 agenda’s.
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.