Retail en e-commerce - november 2018

05 december 2018

Verbeteren van de duurzaamheid van e-commerce en verpakkingen
Bijna een kwart van de consumenten opent nog steeds online bestelde goederen die volgens een onderzoek van Macfarlane Packaging over-verpakt zijn. Over-verpakken blijft een probleem en is een grote uitdaging voor retailers, omdat zij een evenwicht moeten vinden tussen de noodzaak hun product onbeschadigd bij de klant te krijgen en de vraag van diezelfde klant naar duurzamere verpakkingen. De onderzoeksresultaten vindt u hier. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Uit een nieuw marktonderzoek van Smithers Pira ("Future of Sustainable E-commerce Packaging to 2023") blijkt dat de totale markt aan duurzame verpakkingsmaterialen in e-commerce in 2018 32,9 miljard dollar zal bedragen, vergeleken met 28,2 miljard dollar in 2017. In de samenvatting kunt u meer lezen over het onderzoek.

Landenrapporten over e-commerce: China en de rest
Het Ecommerce Report China 2018 geeft een kort overzicht van de stand van zaken op het gebied van e-commerce in China. U kunt het rapport gratis downloaden nadat u zich op de website heeft geregistreerd. Het Global B2C Ecommerce Country Report 2018 geeft een kort overzicht van de stand van zaken op het gebied van e-commerce in de wereld. Dit rapport bevat trends, feiten en cijfers op het gebied van e-commerce en biedt inzicht in de wereldwijde e-commerce markt. U kunt het rapport gratis downloaden nadat u zich op de website heeft geregistreerd. Beide rapporten zijn gepubliceerd door de Ecommerce Foundation.

Marketing- en consumenteninzichten in de detailhandel
ESKO heeft een nieuw rapport gepubliceerd “Packaging and the Digital Shopper: Meeting Expectations in Health & Beauty”. Uit het onderzoek blijkt dat drieënzestig procent van de shoppers verwacht meer gezondheids-, schoonheids- en verzorgingsproducten online te kopen in de komende 18 maanden. Het rapport laat zien wat 3.000 klanten in Noord-Amerika, West-Europa en Azië verwachten van de verpakkingen van deze producten. Als u geïnteresseerd bent in het rapport, vul dan uw gegevens in en het wordt u per e-mail toegestuurd.
De online omzet van FMCG zal de komende vijf jaar vier keer zo snel groeien als de offline verkoop, aldus Nielsen in hun studie "Future Opportunities in FMCG E-commerce". Het rapport identificeert 10 belangrijke factoren die het huidige succes van FMCG e-commerce in 34 markten wereldwijd verklaren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Nielsen verwacht ook dat het marktaandeel van online bestellen en leveren in de detailhandel in voedingsmiddelen (inclusief vers voedsel) in Nederland in 2020 gemiddeld meer dan 5% van de food retail omzet zal bedragen.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.