NL: Verduurzamingsplan van kunststof verpakkingsindustrie

16 februari 2018

NRK Verpakkingen en PlasticsEurope Nederland hebben hun Materiaalverduurzamingsplan voor de kunststof verpakkingsketen aan de Tweede Kamer gepresenteerd. Het plan fungeert als een routekaart die de branches ondersteunt bij de uitwerking van hun duurzaamheidsplannen. De Routekaart beschrijft de vijf richtingen waarmee de verdere verduurzaming kan worden gerealiseerd: Reduce, Reuse, Recycle, Redesign en Renew.
Door het verder verduurzamen van verpakkingen en hun prestaties levert de verpakkingsindustrie een bijdrage aan vermindering van de milieudruk, de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare grondstoffen en het verbeteren van het inzamel- en recyclingsysteem (Nieuwsbericht NRK, 16 januari 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het verduurzamingsplan (3,25 MB).
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.