NL: Verbeteropties voor de recycling van kunststofverpakkingen

03 september 2018

In een recent verschenen rapport beschrijven onderzoekers van Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het effect van industriële beleidsmaatregelen binnen de recyclingketen voor huishoudelijke kunststofverpakkingen op de kwaliteit en kwantiteit van de recyclingproducten (gewassen maalgoederen).
In het rapport worden de belangrijkste beleidsopties per ketenpartij besproken; opties voor de verpakkende industrie, gemeenten en inzameldiensten, sorteerbedrijven en recyclingbedrijven. Zo geldt voor de verpakkende industrie dat het industrie-breed invoeren van design-for-recycling maatregelen vooral leidt tot een zuiverder recyclaat en ook iets meer recyclaat.
Klik hier voor het rapport (1,39 MB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 27 maart 2019 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.