NL: Staatssecretaris maakt werk van economie zonder afval

28 augustus 2018

De tijd van spullen maken, gebruiken en vervolgens weggooien en verbranden is voorbij. Nederland werkt hard om in 2050 een economie zonder afval te zijn: een circulaire economie. Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven op 29 juni aan de Tweede Kamer. Als antwoord op de plannen voor een circulair Nederland in 2050 maakt Van Veldhoven met andere bewindspersonen werk van een aantal zaken zoals het stoppen met plastic wegwerpartikelen. Daarnaast werkt Van Veldhoven voor een brede aanpak aan een Plastic Pact. Ook wil zij producenten van wegwerpproducten meer verantwoordelijk maken voor het afval van hun product (Nieuwsbericht Rijksoverheid, 30 juni 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de brief.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 27 maart 2019 voor de volgende projectbijeenkomst.
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.