NL: Schoon Belonen start als vast programma

27 februari 2018

Na de tweejarige pilot waarin onderzocht werd hoe een collectief beloningssysteem kan bijdragen aan het voorkomen en inzamelen van zwerfafval, wordt Schoon Belonen nu een structureel programma binnen Nederland Schoon. Het programma gericht op de aanpak van zwerfafval focust op educatie, gedragsverandering en bewustwording.
Alle gemeenten kunnen zich nu aansluiten om bij inwoners het bewust en verantwoord omgaan met grondstoffen te stimuleren. Schoon Belonen-gemeenten kunnen gebruik maken van de kennis, ervaringen en materialen via Nederland Schoon om gedrag rondom zwerfafval positief te veranderen (Nieuwsbericht Supportervanschoon.nl).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het evaluatierapport (4,77 MB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.