NL: Regels voor kinderidolen uitgebreid naar verpakkingen

05 juni 2018

Kinderidolen zoals Stuart, Kevin en Bob (beter bekend als de Minions) op verpakkingen van minder gezonde producten zijn definitief verleden tijd. De FNLI en haar leden hebben met adverteerders afgesproken om de regels voor kinderidolen uit te breiden naar schapmaterialen en verpakkingen.
De afspraak over reclamemateriaal in het schap (oftewel “Point of Sale” materiaal) is onderdeel van de eerder uitgesproken ambitie van de industrie om kindermarketing op producten die minder gemakkelijk in een gezonde voedingspatroon passen in te perken. VWS publiceerde 30 april de definitieve afspraken samen met de monitoring van de naleving van de huidige reclameregels (Nieuwsbericht FNLI, 1 mei 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de brief met bijlagen die VWS 30 april 2018 aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Klik hier voor meer informatie over onderzoek naar kindermarketing van de Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding, gepubliceerd 15 mei 2018).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.