NL: Pact voor een Zwerfafvalvrij Nederland

27 februari 2018

Tijdens de Week van de Circulaire Economie heeft het Afvalfonds Verpakkingen bekend gemaakt het zwerfafval in Nederland te willen halveren met het Pact voor een Zwerfafvalvrij Nederland. Dit pact pakt al het zwerfafval aan en zorgt er bovendien voor dat 90% van de kleine PET-flesjes gerecycled wordt.
Om bruikbare grondstoffen te behouden maakt het Afvalfonds Verpakkingen het mogelijk om het zwerfafval dat opgeruimd wordt door de gemeentereinigingsdienst gerecycled kan worden via nascheiding. Het pact vraagt om samenwerking van partijen zoals gemeenten, bedrijven, scholen, wijken, reinigingsdiensten en verenigingen (Nieuwsbericht Afvalfonds Verpakkingen, 17 januari 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.