NL: Omzet stijgt, verpakkingen duurzamer in de supermarkt

02 juli 2018

Het CBL, de brancheorganisatie voor supermarkten en foodservicebedrijven, verwacht dat de omzet in 2018 uitkomt op 39 miljard euro. In 2017 bedroeg de omzet 37,5 miljard euro.
Consumenten vinden duurzaamheid steeds belangrijker. In lijn met deze beweging kondigt het CBL ambities aan op gebied van verpakkingen. De ambities zijn onderdeel van een breder Klimaatplan dat het CBL in het najaar presenteert. Naast forse inspanningen op het gebied van verpakkingen, wordt in het CBL-Klimaatplan ook o.a. het terugdringen van voedselverspilling meegenomen. Daarnaast heeft de branche afspraken gemaakt met de Staatssecretaris van I&W over het tegengaan van zwerfafval (Persbericht CBL, 21 juni 2018).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 27 maart 2019 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.