NL: Consumentenbond sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

25 januari 2018

Uit een vragenlijst onder leden van het Consumentenbond-panel blijkt dat een grote meerderheid voorstander is van het uitbreiden van statiegeld naar kleine plastic drankflesjes (84%) en drankblikjes (75%). Op de vraag hoeveel statiegeld worden bedragen tussen €0,10 en €0,25 het meest genoemd.
De Consumentenbond sluit zich dan ook aan bij de Statiegeldalliantie, een initiatief van Recycling Netwerk Benelux. In de Statiegeldalliantie verenigen zich tientallen Vlaamse en Nederlandse organisaties, verenigingen, gemeenten en bedrijven. Zij pleiten samen voor statiegeld op alle PET-flessen en blikjes om zwerfafval tegen te gaan (Nieuwsbericht Consumentenbond, 9 januari 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor meer informatie over de Statiegeldalliantie.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.