NL: Afvalbeheersbijdrage nu ook voor buitenlandse webshops

27 februari 2018

Bedrijven die verpakte producten op de markt brengen, zijn wettelijk verplicht te zorgen voor het inzamelen en recyclen van de verpakkingen: de zogenoemde producentenverantwoordelijkheid. In de praktijk gebeurt dit via het betalen van de afvalbeheersbijdrage aan Stichting Afvalfonds Verpakkingen. Vanaf 1 januari 2018 zijn in het buitenland gevestigde webwinkels ook verplicht om een Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen te betalen als ze aan Nederlandse consumenten leveren.
Bedrijven (waaronder webwinkels) moeten de afdracht betalen als ze per jaar meer dan 50.000 kilogram aan verpakkingen in Nederland op de markt brengen (Nieuwsbericht Thuiswinkel.org, 2 februari 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor meer informatie.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.