Nederland treedt toe tot wereldwijde circulaire kopgroep PACE

28 augustus 2018

Om plannen en ideeën over een economie zonder afval met de wereld te kunnen delen en om te leren van wat anderen al weten en kunnen, is Nederland toegetreden tot het Platform for Accelerating the Circular Economy (PACE). Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat): “Nederland kan en doet veel op het gebied van circulaire economie, maar we kunnen het niet alleen. Een circulaire economie is een globale economie, dus is dit een zaak waarin we samen moeten optrekken. Dubbel nodig, want hergebruik van grondstoffen is onmisbaar bij het halen van de klimaatdoelen van Parijs. Ik denk dat PACE hierbij heel goed kan helpen” (Nieuwsbericht Rijksoverheid, 17 juli 2018).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor meer informatie over PACE.
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 27 maart 2019 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.