Milieu-impact van verpakkingen in voedsel supply chains

30 augustus 2018

Een studie in het International Journal of Life Cycle Assessment (The environmental impact of packaging in food supply chains-Life Cycle Assessment of Food - Does life cycle assessment of food provided the full picture?) kijkt in hoeverre LCA's voor levensmiddelen naast de directe impact ook de indirecte milieu-impact van verpakkingen meenemen. Het artikel behandelt 32 LCA's voor levensmiddelen die in wetenschappelijke tijdschriften zijn gepubliceerd. De keuzes in LCA's voor levensmiddelen ten aanzien van scope en gevoeligheid/scenario's en de conclusies over verpakkingen betreffen vooral de directe milieu-impact van verpakkingen en volgens de auteurs te weinig de indirecte milieu-impact.
Klik hier voor het artikel gepubliceerd in The International Journal of Life Cycle Assessment (549 kB).
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 27 maart 2019 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.