Marketing, verkoop en consumentengedrag - oktober 2018

31 oktober 2018

Toekomst verpakkingsmarkt
Hoe zouden verpakkingen er in 2050 uit kunnen zien? Een ALL4PACK Paris onderzoek identificeert 4 grote uitdagingen die onze manier van leven en onze verpakkingen zullen veranderen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Als u vooral geïnteresseerd bent in de markt van zakken en kraft, Smithers Pira heeft de 4 belangrijkste factoren geïdentificeerd die van invloed zijn op de toekomst van deze markt.

Toekomst markt voor verpakkingsmachines en bedrukken
PMMI heeft 3 nieuwe rapporten gepubliceerd. Het eerste rapport kijkt naar industriële robots in de voedsel- en drankindustrie. Als u meer wilt weten over de markt van verpakkings-apparatuur in farma, dan heeft PMMI een rapport waarin 5 factoren worden geïdentificeerd die de groei in deze markt sturen. U kunt beide rapporten downloaden na het invullen van uw e-mailadres. Als u geïnteresseerd bent in de markt voor verpakkingsmachines in Canada, dan kunt u de executive summary het derde rapport downloaden na het invullen van uw e-mailadres.
Onlangs is een aantal publicaties over bedrukken verschenen. Volgens FINAT overtrof de verkoop van digitale labelprinters in de EU voor het eerst de conventionele persverkoop in 2017. Bijna alle drukwerk moet worden afgewerkt en omgezet in een verkoopbaar artikel. Volgens de samenvatting van een nieuw Smithers Pira rapport wordt een groei verwacht voor afwerksystemen voor verpakkingen en etiketten. Een andere studie van Smithers Pira richt zich op het bedrukken van voedselverpakkingen. In de samenvatting leest u meer over 4 van de belangrijkste trends.

Invloed van verpakking op keuze van de consument
De ISO commissie voor consumentenbeleid (ISO/COPOLCO) heeft de publicatie van de herziene versie van de ISO/IEC Guide 41:2018 aangekondigd. Dit richtsnoer bevat algemene aanbevelingen voor het bepalen van het meest geschikte type verpakking.
Onderzoekers van de Universidad de Zaragoza in Spanje hebben een overeenkomst gevonden tussen pittigheid en puntige vormen. Op een zakje noten wordt een puntig vuurpictogram geassocieerd met pittig, terwijl een ronder pictogram geassocieerd wordt met geroosterd. Een artikel (971 kB) over het onderzoek is gepubliceerd in Food Quality and Preference.
Lightproducten zitten vaak in lichtblauwe verpakkingen. Niet de beste keuze, ontdekte promovendus Irene Tijssen van WUR. Consumenten associëren koele pasteltinten met gezond, maar vinden ze ook minder aantrekkelijk dan warme en felle kleuren.
Hoe kan de verpakking mensen helpen gezondere producten te kiezen? Het UMC Utrecht en de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben een virtuele supermarkt ontwikkeld om de effecten van verpakkingen en andere factoren op dieetkeuzes te onderzoeken.

Duurzaamheid en milieu
Smithers Pira heeft de top 20 technische innovaties geïdentificeerd die de basis vormen voor een 'groenere' toekomst voor verpakkingen. De samenvatting van het rapport geeft meer info.
Uit onderzoek van Paymentsense blijkt dat meer dan de helft (54%) van de kleine Britse retailers de afgelopen 6 maanden de verkoop van in plastic verpakte producten heeft zien dalen. Volgens onderzoek van ThoughtWorks zal bewuste consumptie de plaats innemen van de afvalmaatschappij nu het land aan het begin van een voedselrevolutie staat.
Uit een onderzoek (3,34 MB) van Climate Neutral Group en Motivaction blijkt dat Nederlandse consumenten duurzame intenties hebben, maar hun koopgedrag blijft achter.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.