Marketing, verkoop en consumentengedrag - november 2018

05 december 2018

Verpakkingsmarkt en consumententevredenheid
In de samenvatting van een nieuwe studie schetst Smithers Pira vier belangrijke factoren voor retailers en merkeigenaren die van invloed zijn op de verpakkingsmarkt: e-commerce, merkidentiteiten, gemak onderweg en sociale media.
WestRock doet jaarlijks onderzoek naar de impact van verpakkingen op de producttevredenheid en het koopgedrag van de consument. Uit het 2018 onderzoek blijkt dat de algemene tevredenheid over verpakkingen tussen 2013-2018 met 46% is toegenomen. U kunt het onderzoek downloaden na het invullen van uw gegevens.

Voedselverpakkingingen
Volgens een Euromonitor-rapport over de frisdrankindustrie wordt verwacht dat duurzame verpakkingen in het komende jaar een van de belangrijkste trends zal zijn dat van invloed is op de omzet. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
In een nieuw rapport van AMI Consulting wordt gekeken naar de wereldwijde industrie van portiedrankencapsules. U kunt meer lezen in het persbericht (769 kB).
Hoe is de consument te verleiden te kiezen voor de gezonde hap? In haar inaugurele rede aan Wageningen University & Research stippelt prof. Liesbeth Zandstra een weg uit naar gezond eetgedrag. Hierin is ook een rol voor de verpakking weggelegd.
Een meerderheid van de Amerikanen zegt dat voedsellabels hun koopgedrag beïnvloeden, aldus de laatste Michigan State University (MSU) Food Literacy and Engagement Poll.

Digitale verpakkingspersen en lijmen
Een nieuw PMMI-rapport onderzoekt de mogelijkheden voor de markt van digitale verpakkingspersen in de VS. U kunt de uitgebreide samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mailadres.
FEICA heeft een rapport (2 MB) gepubliceerd over de Europese lijm- en dichtingsproducten in 2017.

Duurzaamheid en milieu - Consumentengedrag
Uit een onafhankelijke onderzoek (2,74 MB) in opdracht van Pro Carton is gebleken dat 75% van de consumenten in de EU zegt dat de milieueffecten van de verpakking van een product hun aankoopbeslissing beïnvloeden. Het onderzoek werd uitgevoerd om de mening van consumenten over verschillende verpakkingsvormen te peilen en hun houding ten opzichte van de duurzaamheid van verpakkingen te begrijpen.
Uit een recent onderzoek (857 kB) van het Duitse Federal Institute for Risk Assessment (BfR) blijkt dat meer dan de helft van de Duitse bevolking zich zorgen maakt over microplastics in voedsel.
Uit een onderzoek (1,42 MB) van Cardiff University blijkt dat bijna 90% van de mensen wil dat alle verpakkingen recycleerbaar zijn.
Nielsen vergeleek de prestaties van duurzaamheidsclaims in de VS over drie productcategorieën - chocolade, koffie en badproducten - om het gevoel van de consument ten aanzien van verschillende duurzaamheidsfactoren te begrijpen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.