HRM en competentieontwikkeling - november 2018

05 december 2018

Het belang van leren begrijpen
Digitaal onderwijs en mogelijkheden om van baan te wisselen moeten voor iedereen bereikbaar zijn, aldus het Europees Comité van de Regio's. De opinie is aangenomen tijdens de plenaire vergadering van 10 oktober 2018. De organisatie stelt dat de strategieën voor het onderwijsbeleid in de lidstaten en regio's prioriteit moeten geven aan samenwerking op alle bestuursniveaus om innovatief, digitaal en leerlinggericht onderwijs te ontwikkelen dat goed is afgestemd op de nieuwe behoeften van de arbeidsmarkt.
Ook op 10 oktober 2018 opende EPFL in Lausanne een nieuw onderzoekscentrum voor onderwijskunde, genaamd LEARN. Het instituut wil methodes ontwikkelen voor het gebruik van digitale technologie om het onderwijs effectiever, gevarieerder en meer inclusief (d.w.z. beschikbaar voor zoveel mogelijk groepen) te maken.
Nick van Dam, hoogleraar Leren & Ontwikkeling aan de Nyenrode Universiteit en partner bij McKinsey & Company publiceerde het boek “Elevating Learning & Development. Insights and Practical Guidance from the Field”. We zullen continu moeten werken aan een enorme “up-skilling” en “re-skilling” van mensen om in de 4e industriële revolutie bij te blijven, aldus de auteurs. Meer informatie over het boek en het kopen ervan vindt u hier.

Robotica nu en in de - nabije - toekomst
Virtual Reality is de sleutel tot een nieuw onderwijs- en trainingsprogramma, TIME for Robotics dat wordt opgezet in het Clemson University Center for Workforce Development in de VS. Het programma helpt in te spelen op de vraag van de industrie naar werknemers met de vaardigheden die nodig zijn voor banen in de geavanceerde industrie.
Consultancy Michael Page is een samenwerking aangegaan met trendvoorspeller Foresight Factory om trends te onderzoeken die de werkplek van morgen vormgeven. Door middel van een analyse van deze trends en met de input van recruitment consultants, voorspellen zij de impact van bijvoorbeeld robotica op de vaardigheden die nodig zijn in de belangrijkste functiegebieden.

Hoe aantrekkelijk te blijven als werkgever
Werkgevers moeten proactief zijn, stimulansen bieden zoals goede opleidingsfaciliteiten en flexibel zijn in de arbeidsomstandigheden om de mensen aan te trekken die nodig zijn voor het oplossen van de complexe problemen van vandaag en morgen. Dit stelt wervingsadviesbureau Robert Half op basis van hun Salarisgids 2019. Als u geïnteresseerd bent, vul dan uw gegevens in en u ontvangt de gids per e-mail.
In de Verenigde Staten heeft een werkgroep van PMMI, de Association for Packaging and Processing Technologies en het OpX Leadership Network nieuwe Worker Safety Readiness for the CPG Industry assessment tools en leiderschapsrichtlijnen gepubliceerd. Het gratis document is bedoeld om de veiligheidscultuur van werknemers beter te waarborgen in bedrijven in de sectoren consumentengoederen (CPG's) en OEM's (Original Equipment Manufacturers). U kunt de documenten downloaden na het invullen van uw gegevens.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.