HAK 1-2-OPEN deksel wint De Gouden Noot 2012

02 oktober 2012

De Gouden Noot 2012 is gewonnen door HAK en Plato product consultants met het HAK 1-2-OPEN deksel. Dit maakte juryvoorzitter prof.dr. Onno Omta bekend op dinsdagavond 2 oktober tijdens het 9e NVC Verpakkingsinnovatie Diner in het Holland Casino te Utrecht. Hij sprak namens de twintigkoppige jury, die drie volle dagen bijeen is geweest, verdeeld over twee jureringsrondes, om tot haar eindoordeel te komen.

Het HAK 1-2-OPEN deksel betekent een drastische verbetering van het gebruiksgemak bij het openen van potten. Dit gaat ons leven als consument veranderen! Verder is het toepassen van de vinding in de keten uitstekend doordacht; zo is zelfs de bodem van de glazen pot veranderd om de stapelbaarheid intact te houden. De productie van het deksel is ook innovatief; de twee delen worden uit één blenk gemaakt met een minimaal verlies van materiaal.
Zilveren Noot
Het Zilver was voor Packable b.v. met HALOPACK. Het begasbare karton van deze verpakking is een breed inzetbare verpakkingsinnovatie, die in de hele keten is doordacht. Producten als vlees, vis en salades krijgen een mooie presentatie met een verbeterde milieu-performance in combinatie met het toepassen van een beschermende atmosfeer. Dit alles is mogelijk gemaakt door een unieke, vrij eenvoudige machine waarmee de bakjes driedimensionaal gelamineerd worden.
Bronzen Noot
De Bronzen Noot ging naar Pack-Age van DSM. Een belangrijke illustratie van de meerwaarde die verpakkingen kunnen bieden – en dat dan ook nog in een conventionele sector als de kaasindustrie. Deze innovatieve folie verbetert het rijpen van kaas, verhoogt de houdbaarheid en vermindert de productverliezen die samenhangen met het aanbrengen van en vervolgens weer verwijderen van de korst.

Zeven van de in totaal veertig inzendingen haalden evenals de winnaars van Goud, Zilver en Brons de finale van deze 26e editie van de wedstrijd. Deze finalisten waren:
- Coca-Cola PlantBottle®, Coca-Cola Enterprises Benelux
- Easy Scoop, Ardagh Group
- OptiLift® Family, Ardagh Group
- Interactieve Verpakking, Vignet’D
- Naber Easy Lid Sysem, Naber Plastics B.V. en Sealpac GmbH
- Gambo MiniMax, Gambo Mat. Handling bv
- PaperFoam Paaseierenverpakking, PaperFoam bv
Klik hier voor het NVC Persbericht van 2 oktober 2012.