Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot – 30ste editie

 

 

 

Sinds de start in 1958 heeft De Gouden Noot zich ontwikkeld tot ’s werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum ‘holistisch’ innoveren in verpakte producten en verpakkingen. De wedstrijd kent geen deelcategorieën; alle inzendingen worden integraal beoordeeld op hun over-all innovativiteit.

De wedstrijd dankt zijn naam aan de unieke winnaarstrofee met daarin de massief gouden walnoot, symbool van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking. Het winnen van de wedstrijd brengt significante wereldwijde bekendheid, zowel online als fysiek via toonaangevende verpakkingsbeurzen en -events. Deelnemen aan de wedstrijd geeft de onderneming en de medewerkers ook erkenning voor al hun innovatie-inspanningen.

Inschrijven

De jurering vindt plaats in twee rondes. De jury is onafhankelijk en omvat qua samenstelling alle aspecten van het verpakken. Juryvoorzitter is prof.dr.ir Renee Wever. In de eerste jureringsronde worden uit de maximaal veertig inzendingen tien finalisten geselecteerd. Niet-finalisten ontvangen een rapport met daarin de bevindingen van de Jury over hun inzending.
In de tweede juryronde worden de finalisten in staat gesteld hun inzending te presenteren ten overstaan van de gehele Jury. De Jury beslist vervolgens welke inzending het Goud wint en welke de Zilveren en de Bronzen Noot.

De prijsuitreiking van de 30e editie van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot op donderdag 8 oktober 2020, zal live vanuit de A'DAM Tower gestreamd worden. De uiteindelijke winnaar van Goud en de negen andere finalisten zijn daarna fysiek te zien in de ALL4PACK Parijs innovatiezone (23-26 november 2020) en op de NVC-stand ENB/03 aan de Noordingang van de interpack (25 februari - 3 maart 2021).

Inschrijven voor de 30e editie van De Gouden Noot kan tot uiterlijk 1 september 2020, of tot de veertigste aanmelding is bereikt, dus wees er snel bij!

Kijk voor alle informatie op www.degoudennoot.nl en contacteer Corné Huijben op c.huijben@nvc.nl of bel hetNVC-verenigingsbureau +31-(0)182-512411.

Gouden Noot 2018
Ter inspiratie zijn de finalisten van de vorige editie de Gouden Noot nog te bekijken. Welke verpakkingsinnovaties hebben er in 2018 gestreden om de mooie trofee met de Gouden Walnoot? De uiteindelijke winnaar was ACU-DropII van Verhoeven Ontwerpburo/Eurotrol, met de runners up Combo Excelsior van Schoeller Allibert (Zilveren Noot) en Verpakkingen van Arcwise van Brohl Wellpappe (Bronzen Noot).