Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot

De Gouden Noot is ’s werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum innovaties op het gebied van verpakte producten en verpakkingen.

De Gouden Noot 2016
Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2016 is gewonnen door FLEX/design met de FLEXA Creations Color Testers, een nieuwe consumentenverpakking gebaseerd op zowel creatief als functioneel design die een werkelijke consumentenbehoefte vervult om kleuren uit te proberen die thuis gebruikt gaan worden. De Zilveren Noot ging naar de Ecobulk HX IBC van Schütz Benelux, een gesloten verpakkingssysteem met geïntegreerd roerwerk waarmee herhaaldelijk roeren mogelijk is zonder de verpakking te hoeven openen. De Bronzen Noot was voor GreeNest, ingezonden door Huhtamaki Molded Fiber Netherlands. De GreeNest is een vernieuwende verpakking die gemaakt is van 50% natuurgras vezel en van 50% gerecycled papier vezel.

De Gouden Noot dankt zijn naam aan de unieke trofee met daarin de massief gouden walnoot, teken van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking. Het winnen van de wedstrijd brengt een grote internationale marktbekendheid en de onderneming erkenning voor al het werk voor het creëren van de innovatie is verzet.

De jurering vindt plaats in twee rondes. In de eerste jureringsronde, op 8 en 9 juni 2016, zijn tien Finalisten geselecteerd. Deze tien Finalisten van De Gouden Noot 2016 zijn op 1 juli gepubliceerd. In de finale, op 2 november 2016, is bepaald welke inzending de Gouden, de Zilveren en de Bronzen Noot wint. De inzenders werden in deze ronde in staat gesteld zijn/haar inzending te presenteren ten overstaan van de jury. De winnaar werd bekendgemaakt in een uitverkochte Prijsuitreiking in het Evoluon te Eindhoven op donderdag 24 november 2016. De Prijsuitreiking werd gepresenteerd door Francesca Vanthielen.

Alle winnaars en finalisten worden gedurende twee jaar door het NVC gepromoot, vanaf het moment dat de finaleplaats behaald is. Zo waren de finalisten en winnaars van De Gouden Noot 2016 te zien op de NVC-stand bij de Noordingang van de interpack 2017 in Düsseldorf, de grootste verpakkingsbeurs ter wereld.

De Gouden Noot 2018
Inschrijven voor de 29e editie van De Gouden Noot kan tot 1 mei 2018. Contacteer Ger Standhardt, NVC manager Kennisontwikkeling en Innovatieprojecten, voor meer informatie. Klik hier voor het inschrijfformulier en bekijk hier de Algemene voorwaarden.

Over De Gouden Noot:

  • 's Werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd
  • Trofee met daarin massief gouden walnoot voor de meest innovatieve verpakking
  • Wereldwijde promotie
  • De Jury in 2016: onafhankelijk en uit de gehele supply en recycle chain van verpakte producten
  • Exclusief juryrapport voor deelnemers die de finale niet bereiken
  • Korting voor NVC-leden

Voor meer informatie neemt u contact op met Ger Standhardt, 0182-512411.