Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot

Sinds de start in 1958 heeft De Gouden Noot zich ontwikkeld tot ’s werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum ‘holistisch’ innoveren in verpakte producten en verpakkingen. De wedstrijd kent geen deelcategorie├źn; alle inzendingen worden integraal beoordeeld op hun over-all innovativiteit.

De wedstrijd dankt zijn naam aan de unieke winnaarstrofee met daarin de massief gouden walnoot, symbool van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking. Het winnen van de wedstrijd brengt significante wereldwijde bekendheid, zowel online als fysiek via toonaangevende verpakkingsbeurzen en -events. Deelnemen aan de wedstrijd geeft de onderneming en de medewerkers ook erkenning voor al hun innovatie-inspanningen.

De jurering vindt plaats in twee rondes. De jury is onafhankelijk en omvat qua samenstelling alle aspecten van het verpakken. Juryvoorzitter is prof.dr.ir Renee Wever. In de eerste jureringsronde worden uit de maximaal veertig inzendingen tien finalisten geselecteerd. Niet-finalisten ontvangen een rapport met daarin de bevindingen van de Jury over hun inzending.
In de tweede juryronde worden de finalisten in staat gesteld hun inzending te presenteren ten overstaan van de gehele Jury. De Jury beslist vervolgens welke inzending het Goud wint en welke de Zilveren en de Bronzen Noot.

Winnaars en finalisten De Gouden Noot 2020
De prijsuitreiking van de 30e editie van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot vond plaats op donderdag 8 oktober 2020, en werd live gestreamd vanuit de A'DAM Tower. Tijdens deze fenomenale avond, gepresenteerd door Francesca Vanthielen, is De Gouden Noot met zijn runners up als meest competitieve verpakkingsinnovatie award vergeven. De eer voor De Gouden Noot 2020 ging naar FiliGrade met zijn ‘digital codes for recycling’ (goud), gevolgd door O-I met Expressions (zilver) en Eurotrol met de CueSee Ringe (brons). De winnaars en de andere finalisten ziet u hier. De jury van De Gouden Noot 2020 vindt u hier.

Neem voor meer informatie contact op met het c.huijben@nvc.nl +31-(0)182-512411.