Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot

 

Sinds de start in 1958 heeft De Gouden Noot zich ontwikkeld tot ’s werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum ‘holistisch’ innoveren in verpakte producten en verpakkingen. De wedstrijd kent geen deelcategorieën; alle inzendingen worden integraal beoordeeld op hun over-all innovativiteit.

De wedstrijd dankt zijn naam aan de unieke winnaarstrofee met daarin de massief gouden walnoot, symbool van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking. Het winnen van de wedstrijd brengt significante wereldwijde bekendheid, zowel online als fysiek via toonaangevende verpakkingsbeurzen en -events. Deelnemen aan de wedstrijd geeft de onderneming en de medewerkers ook erkenning voor alle innovatie-inspanningen.

De jurering vindt plaats in twee rondes. De jury is onafhankelijk en omvat qua samenstelling alle aspecten van het verpakken. Juryvoorzitter is prof.dr.ir Renee Wever. In de eerste jureringsronde worden uit de maximaal 40 inzendingen tien finalisten geselecteerd. Niet-finalisten ontvangen een rapport met daarin de bevindingen van de Jury over hun inzending.
In de tweede juryronde worden de finalisten in staat gesteld hun inzending te presenteren ten overstaan van de gehele Jury. De Jury beslist vervolgens welke inzending het Goud wint en welke de Zilveren en de Bronzen Noot.

Bekendmaking winnaars De Gouden Noot
Tijdens de Prijsuitreiking op 22 november 2018 in de A'DAM Toren Amsterdam zijn de winnaars van de 29e editie van Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot bekendgemaakt. De Gouden Noot 2018 is gewonnen door ACU-Drop® II, een unieke, gepatenteerde verpakkingsvorm die een revolutie teweegbrengt in de kwaliteitscontrole in de In Vitro Diagnose (IVD) markt. De ACU-Drop® II is ingezonden door Verhoeven Ontwerpburo en Eurotrol.

De Zilveren Noot ging naar de Combo Excelsior®, een meermalig bruikbare container met vele nieuwe innovatieve functies, van Schoeller Allibert. De Bronzen Noot was voor Arcwise, een gepatenteerd alternatief voor de productie van golfkarton, ingezonden door Brohl Wellpappe.

Bekijk hier de Winnaars en Finalisten van de 29e editie van De Gouden Noot.

De winnaar van De Gouden Noot #29 en de negen andere finalisten zijn tevens te zien op de Creative Lounge van internationale verpakkingsbeurs ALL4PACK (26-29 november 2018) in Parijs.

De Gouden Noot #30
Inschrijven voor de 30e editie van De Gouden Noot kan vanaf vrijdag 23 november 2018. De finalisten zullen te zien zijn op de NVC-stand aan de drukbezochte Noordingang van internationale verpakkingsbeurs interpack (7-13 mei 2020 in Düsseldorf, Duitsland). De Prijsuitreiking vindt plaats op 8 oktober 2020 in de A’DAM toren te Amsterdam. Contacteer Ger Standhardt, NVC manager Kennisontwikkeling en Innovatieprojecten, voor meer informatie.