Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2022

Sinds de start in 1958 heeft De Gouden Noot zich ontwikkeld tot ’s werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum ‘holistisch’ innoveren in verpakte producten en verpakkingen. De wedstrijd kent geen deelcategorieën; alle inzendingen worden integraal beoordeeld op hun over-all innovativiteit.

De wedstrijd dankt zijn naam aan de unieke winnaarstrofee met daarin de massief gouden walnoot, symbool van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking. Het winnen van de wedstrijd brengt significante wereldwijde bekendheid, zowel online als fysiek via toonaangevende verpakkingsbeurzen en -events, waaronder de interpack 2023. Deelnemen aan de wedstrijd geeft de onderneming en de medewerkers ook erkenning voor al hun innovatie-inspanningen.

De inschrijving voor De Gouden Noot 2022 is geopend op 1 februari 2021 en u heeft de kans om in te schrijven tot vrijdag 6 mei 2022 of tot het maximum van 40 deelnemers is gehaald. Voor deelname aan de wedstrijd kunt u zich hier inschrijven.

De jurering vindt plaats in twee rondes. De jury is onafhankelijk en omvat qua samenstelling alle aspecten van het verpakken. Juryvoorzitter is prof.dr.ir Renee Wever. In de eerste jureringsronde op 19 en 20 mei 2022 worden uit de maximaal veertig inzendingen tien finalisten geselecteerd. Niet-finalisten ontvangen een rapport met daarin de bevindingen van de Jury over hun inzending.
In de tweede juryronde, 15 september 2022, worden de finalisten in staat gesteld hun inzending te presenteren ten overstaan van de gehele jury. De jury beslist vervolgens welke inzending het Goud wint en welke de Zilveren en de Bronzen Noot.

De prijsuitreiking van de 31ste editie van De Gouden Noot zal plaatsvinden op 6 oktober 2022 in de A’DAM Toren. Tijdens deze fenomenale avond, onder begeleiding van Francesca Vanthielen, wordt De Gouden Noot met zijn runners up van de 31ste editie als meest competitieve verpakkingsinnovatie award uitgereikt.
 

Winnaars en finalisten De Gouden Noot 2020
De prijsuitreiking van de 30ste editie van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot vond plaats op donderdag 8 oktober 2020, en werd live gestreamd vanuit de A'DAM Toren. Tijdens deze geweldige livestream, gepresenteerd door Francesca Vanthielen, is De Gouden Noot met zijn runners up vergeven. De eer voor De Gouden Noot 2020 ging naar FiliGrade met zijn ‘digital codes for recycling’ (goud), gevolgd door O-I met Expressions (zilver) en Eurotrol met de CueSee Ringe (brons). De winnaars en de andere finalisten ziet u hier. De jury van De Gouden Noot 2020 vindt u hier.

Neem voor meer informatie contact op met Corné Huijben, manager NVC Kennisontwikkeling en Projecten via c.huijben@nvc.nl of contacteer het NVC-verenigingsbureau (telefoon +31-182-512411 of e-mail info@nvc.nl).