Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot

Sinds de start in 1958 heeft De Gouden Noot zich ontwikkeld tot ’s werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum ‘holistisch’ innoveren in verpakte producten en verpakkingen. De wedstrijd kent geen deelcategorieën; alle inzendingen worden integraal beoordeeld op hun over-all innovativiteit.

De wedstrijd dankt zijn naam aan de unieke winnaarstrofee met daarin de massief gouden walnoot, symbool van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking. Het winnen van de wedstrijd brengt significante wereldwijde bekendheid, zowel online als fysiek via toonaangevende verpakkingsbeurzen en -events, waaronder de interpack 2026, Empack Den Bosch 2025, FACHPACK 2025 en de ALL4PACK Emballage Paris. Deelnemen aan de wedstrijd geeft de onderneming en de medewerkers ook erkenning voor al hun innovatie-inspanningen.

De jurering vindt plaats in twee rondes. De jury is onafhankelijk en omvat qua samenstelling alle aspecten van het verpakken. Juryvoorzitter is prof.dr.ir Renee Wever. In de eerste jureringsronde, mei 2024, worden uit de maximaal veertig inzendingen tien finalisten geselecteerd. Niet-finalisten ontvangen een rapport met daarin de bevindingen van de Jury over hun inzending.
In de tweede juryronde, september 2024, worden de finalisten in staat gesteld hun inzending te presenteren ten overstaan van de gehele jury. De jury beslist vervolgens welke inzending het Goud wint en welke de Zilveren en de Bronzen Noot.

De prijsuitreiking van de 32ste editie van de de Gouden Noot zal plaatsvinden op 10 oktober 2024 in de A’DAM Tower. Tijdens deze fenomenale avond, onder begeleiding van Francesca Vanthielen, wordt de De Gouden Noot met zijn runners up van de 32ste editie als meest competitieve verpakkingsinnovatie award uitgereikt. De finalisten van de 32ste editie ziet u hier.
 

 

Neem voor meer informatie contact op met Corné Huijben, manager NVC Kennisontwikkeling en Projecten via c.huijben@nvc.nl of contacteer het NVC-verenigingsbureau (telefoon +31-182-512411 of e-mail info@nvc.nl).