Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot

 

De Gouden Noot is ’s werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum ‘holistisch’ innoveren in verpakte producten en verpakkingen. Bekijk hier de finalisten van De Gouden Noot 2018. De wedstrijd kent geen deelcategorieën, zoals bijvoorbeeld de materiaalsoort, de communicatiefunctie of het type verpakte product. Integendeel: alle inzendingen worden integraal beoordeeld op hun over-all innovativiteit. Neem contact op met Ger Standhardt, NVC manager Kennisontwikkeling en Innovatieprojecten, voor meer informatie.

De Gouden Noot dankt zijn naam aan de unieke trofee met daarin de massief gouden walnoot, als teken van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking. Het winnen van de wedstrijd brengt grote internationale marktbekendheid en geeft de onderneming erkenning voor al het werk dat voor het creëren van de innovatie is verzet.

De jurering vindt plaats in twee rondes. In de eerste jureringsronde worden uit de maximaal 40 inzendingen tien Finalisten geselecteerd. In de finale wordt bepaald welke inzending de Gouden, de Zilveren en de Bronzen Noot wint. De inzenders worden in deze ronde in staat gesteld hun inzendingen te presenteren ten overstaan van de jury. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke Prijsuitreiking op donderdag 22 november 2018. De Prijsuitreiking wordt gepresenteerd door Francesca Vanthielen.

Finalisten De Gouden Noot 2018
Inmiddels zijn de finalisten bekend. De inzenders van deze tien verpakkingsinnovaties bereiden zich nu voor op de finale. Alle winnaars en finalisten worden gedurende twee jaar door het NVC gepromoot, vanaf het moment dat de finaleplaats behaald is. Zo zullen de finalisten en winnaars van De Gouden Noot 2018 bijvoorbeeld te zien zijn op de internationale verpakkingsbeurs All4Pack 2018 in Parijs.

Contacteer Ger Standhardt, NVC manager Kennisontwikkeling en Innovatieprojecten, voor meer informatie. Te laat met inschrijven om deel te nemen aan deze editie? Doe dan mee met de 30e editie van De Gouden Noot in 2020.

De Gouden Noot 2016
Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2016 is gewonnen door FLEX/design met de FLEXA Creations Color Testers. Klik hier voor het overzicht van alle winnaars en Finalisten van De Gouden Noot 2016.

Over De Gouden Noot:

  • 's Werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd
  • Trofee met daarin massief gouden walnoot voor de meest innovatieve verpakking
  • Wereldwijde promotie
  • De onafhankelijke jury samengesteld uit de gehele supply en recycle chain van verpakte producten
  • Exclusief juryrapport voor deelnemers die de finale niet bereiken
  • Korting voor NVC-leden

Voor meer informatie neemt u contact op met Ger Standhardt, 0182-512411.