Europese Commissie neemt EU strategie voor kunststoffen aan

25 januari 2018

De Europese Commissie heeft de allereerste Europese strategie inzake kunststoffen aangenomen. Volgens de nieuwe plannen moeten alle kunststofverpakkingen op de EU-markt tegen 2030 kunnen worden gerecycled, wordt het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik teruggedrongen en wordt het opzettelijke gebruik van microplastics beperkt. De initiatieven behelzen onder meer: een mededeling over een Europese strategie voor kunststoffen in de circulaire economie; een mededeling over het raakvlak tussen de wetgeving betreffende chemische stoffen, producten en afval en een toezichtskader voor de circulaire economie. Deze worden aangevuld met het verslag over kritieke grondstoffen en het verslag over oxo-kunststoffen (Persbericht Europese Commissie, 16 januari 2018).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor het verslag over oxo-kunststoffen (272 kB).
Klik hier voor de documenten.
Belanghebbenden kunnen tot en met 12 februari 2018 deelnemen aan de lopende openbare raadpleging.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.