EFSA-richtsnoer voor risicobeoordeling nanomaterialen

30 augustus 2018

EFSA heeft een risicobeoordelingsrichtsnoer ontwikkeld ter bepaling van menselijke en dierlijke gezondheidsaspecten bij toepassingen van nanowetenschap en -technologie. Het richtsnoer bestrijkt het werkgebied van EFSA voor wat betreft nieuwe voedingsmiddelen, voedselcontactmaterialen, levensmiddelen- en diervoederadditieven en pesticiden en bevat de nieuwe ontwikkelingen sinds de vorige versie uit 2011.
Het richtsnoer gaat onder meer in op fysisch-chemische eigenschappen, beoordeling van de blootstelling en gevaardefinitie van nanomaterialen. Meer specifiek wordt beschreven hoe bepaald moet worden of een materiaal een nanomateriaal is (Nieuwsbrief Waar&Wet, 10 juli 2018).
Klik hier voor het EFSA-nieuwsbericht over de publicatie van dit richtsnoer.
Klik hier om het EFSA richtsnoer over de risicobeoordeling van het toepassen van nanowetenschap en -technologie in de supply chain van voedingsmiddelen en diervoeders (5.48 MB).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.