Chemische recycling het antwoord op plastic afval?

29 mei 2018

De inzameling van gebruikte plastic verpakkingen - voorheen bekend als 'afval' - is aanzienlijk en zal naar verwachting verder toenemen naarmate verplichte doelen worden gesteld en de acceptatie door het publiek voor niet-recycling afneemt. De resulterende materiaalstroom moet dus verbeteren en chemische recycling zou een sleutelrol kunnen spelen, meldt onderzoeksinstituut TNO.
Bij chemische recyclingprocessen wordt kunststofafval gezuiverd en chemisch omgezet in nieuwe, zuivere chemische bouwstenen. Als het gaat om het verwerken van complexe kunststoffen, is chemische recycling de enige optie, zegt TNO (Nieuwsbericht TNO, 8 mei 2018 in combinatie met een verhelderende video).
Klik hier voor het nieuwsbericht, inclusief de video.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 27 maart 2019 voor de volgende projectbijeenkomst.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.