Case-study Recircle: statiegeldsysteem herbruikbare lunchboxen

30 augustus 2018

Een Zero Waste Europe case study beschrijft Recircle, een Zwitserse sociale onderneming die een einde wil maken aan wegwerp (eenmalige) verpakkingen. Twee jaar na de start gebruiken meer dan 400 restaurants in Zwitserland de 70.000 herbruikbare Recircle-maaltijddozen met statiegeld.
Recircle's programma richt zich niet alleen op het voorkómen van afval en zwerfafval, maar beoogt ook geld te besparen voor steden en restaurants, zonder extra kosten bij de consument neer te leggen. De publicatie belicht ook enkele van de marketing- en maatschappelijke voor- en nadelen waarmee regelingen inzake wegwerpverpakkingen worden geconfronteerd (Persbericht Zero Waste Europe, 27 juni 2018).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier om het rapport te downloaden na het achterlaten van uw gegevens.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 27 maart 2019 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.