Blockchain-technologie in de agrifood-toeleveringsketen

23 januari 2018

Het project 'Blockchain for Agrifood' wil bijdragen aan een beter begrip over de blockchain-technologie (BCT) en de implicaties daarvan voor agrifood. Hoe kan BCT supply chains verbeteren en wat er nodig is om BCT toe te passen in agrifoodketens? Een proof of concept wordt ontwikkeld in een bedrijfscase met Zuid-Afrikaanse druiven.
BCT biedt de mogelijkheid databestanden te waarborgen en het delen van gegevens tussen diverse actoren in een voedsel supply chain te vergemakkelijken. Dit kan leiden tot een heel nieuwe manier van datamanagement die transparantie en vertrouwen in voedselketens bevordert en die de voedselintegriteit (beter) garandeert (Nieuwsbericht WUR, 20 december 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het rapport (781 kB).
Klik hier voor meer informatie over het project.
Tijdens de NVC ALV 2018 Members-only Meeting richten we ons onder andere op de betrouwbaarheid van bedrijfsinformatie over het verpakken in een hyper-verbonden wereld (donderdag 22 november, A’DAM-toren in Amsterdam). U bent van harte welkom.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.