VNG: Ledenraadpleging toevoeging addendum aan overeenkomst verpakkingen

21 november 2012

Aan de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013-2022 is een addendum toegevoegd. In het addendum staan afspraken die de overeenkomst aanvullen en verduidelijken zodat meer aan de wensen van gemeenten tegemoet wordt gekomen. In een brief adviseert het VNG-bestuur gemeenten in te stemmen met de Raamovereenkomst en het addendum. Via een schriftelijke ledenraadpleging kunnen de gemeenten uiterlijk 11 december 2012 reageren.
Het addendum slaat een brug tussen de wensen van gemeenten op het gebied van verduurzaming van verpakkingen en de ruimte van het bedrijfsleven voor afspraken over preventie en innovatie. De afspraken uit de Raamovereenkomst zijn daarmee geconcretiseerd.
In een brief aan de VNG heeft de staatssecretaris van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu kenbaar gemaakt dat zij de afspraken van het addendum volledig ondersteunt.
Op grond van de stemuitslag neemt het VNG-bestuur een besluit. Bij een meerderheid van stemmen ondertekent het bestuur de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013 - 2022 en het bijbehorende addendum. De nieuwe overeenkomst treedt dan per 1 januari 2013 in werking voor alle gemeenten (Nieuwsbericht VNG, 19 november 2012).