Veel Duitse etailers actief in Nederland

11 december 2012

Iets minder dan de helft van de Duitse webwinkels is ook actief in Nederland. Dat meldt Emerce online. Uit onderzoek van het Bundesverband des Deutschen Versandhandels, wat vergeleken kan worden met het Nederlandse Thuiswinkel.org, blijkt dat de helft van de internationaal werkende Duitse etailers tot 20% extra omzet realiseert in het buitenland.
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat het grootste gedeelte van de Duitse webwinkeliers geen landspecifieke strategie als een vertaalde site, lokale marketinginspanningen of een lokale helpdesk heeft voor zijn buitenlandse activiteiten. Daarnaast zijn zaken als regelgeving (68%), logistiek (45%) en betaalverkeer (35%) grote drempels voor expansie naar buurlanden.
Een klein deel van de ondervraagde bedrijven, 7,5%, boekt meer omzet in het buitenland dan in het thuisland. In veel gevallen gaat het daarbij om activiteiten in de naburige gebieden Oostenrijk en Zwitserland. De helft van de ondernemers zegt te willen uitbreiden naar Nederland (Nieuwsbrief RetailNews, 10 december 2012).