Tentoonstelling ”De Etende Mens” van 30 juni t/ 30 september

25 juni 2012

Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode presenteert van 30 juni t/m 30 september “De Etende Mens” – tentoonstelling over design en voedsel in het Designhuis in Eindhoven. Ontwerper Marije Vogelzang cureert de tentoonstelling die zichtbaar maakt welke ontwerpoplossingen vormgevers kunnen aandragen voor de noodzakelijke veranderingen in onze voedselketen.
De tentoonstelling “De Etende Mens” toont werk van ontwerpers die nadenken over de link tussen vormgeving, ons eten en waar het vandaan komt. Curator Marije Vogelzang laat projecten zien die de complexe band aankaarten die de mens met voedsel heeft, en die bezoekers bewust maken van de productiewijze van ons voedsel.
Weinig mensen zijn zich bewust van het verschil dat ontwerpers maken in onze eetervaring en welke rol zij kunnen spelen bij het inzichtelijk maken van voedselvraagstukken. Volgens Vogelzang zien ook ontwerpers zelf nog niet alle kansen: “Terwijl designers ontwerpen voor mensen, zien zij het voedsel dat de mens in leven houdt vaak over het hoofd. Design voor voedsel is een gebied waar spannende samenwerkingen mogelijk zijn: tussen ontwerpers, boeren, wetenschappers, politici en chefs.” De tentoonstelling toont projecten die de breedte van het onderwerp laten zien (Website Premsela).