Syntens Innovatiecentrum verbindt MKB met grootbedrijf tijdens Packaging Event 2012

23 augustus 2012

Op 20 september aanstaande vindt het Packaging Event 2012 plaats in het Evoluon in Eindhoven. Innovatie wordt meer en meer gevonden in ‘open innovatie’-trajecten met kleine, gespecialiseerde partijen en in slagvaardige samenwerkingsverbanden. De eerste aanzet wordt gegeven tijdens het Packaging Event 2012 dat wordt georganiseerd met medewerking van het NVC en Mars Nederland.
Open innovatie en het leggen van verbindingen staan centraal tijdens het evenement. MKB-bedrijven ontmoeten tien grote partijen, waaronder Bison, DE, AKZO en Mars. Zij zullen het MKB uitdagen met hun verpakkingsvraag van morgen. Uitdagingen die te complex zijn voor één partij alleen, maar goed in een multidisciplinair cluster kunnen worden opgepakt. Tijdens het event worden de vragen gesteld en kan het MKB contact leggen met het grootbedrijf en hun eventuele interesse in deelname in een cluster kennismaken.
De uitdagingen van het grootbedrijf hebben te maken met alle facetten van verpakken; van maatschappelijke relevantie en duurzaamheid, tot design, nieuwe materialen en productie technologie. MKB partijen uit alle disciplines die te maken hebben met verpakken worden uitgenodigd om deel te nemen: graphic design, structural design, materiaal technologie & productie en machinebouw (productie & vending), maar ook bv. printed electronics en information design (NVC Persbericht, 20 augustus 2012).