NVC voorop in opleiden, innovatie en milieu op EmpackNL 2024

9-11 april 2024

NVC helpt u als deelnemer aan de EmpackNL 2024 (bezoeker dan wel exposant) met al uw vragen over opleiden, innovatie en milieu als het om verpakken gaat. U vindt NVC op standnummer D204. Toegang tot de beurs is gratis, u kunt zich hier registreren.

Dagelijks van 15.00-16.00 uur Happy Career Hour
Iedere dag van 15.00-16.00 uur houden we een Happy Career Hour op de NVC-stand. De ideale mogelijkheid informeel bij te praten over de kansen en bedreigingen op de weg naar een duurzame baan in het verpakken. Het Happy Career Hour is toegankelijk voor zowel degenen die al aan het werk zijn, als studenten met interesse in het verpakken.

OPLEIDEN
Onvoldoende algemene verpakkingskennis in de organisatie aanwezig? Dan biedt de NVC Introductiecursus Verpakken (ICV) de ideale eerste stap. Voor ‘zwaargewichten’ is er de NVC Opleiding Verpakkingskunde (OVK). De OVK bereidt u voor op het examen voor het internationaal EQF5-referenced Diploma NVC Packaging Professional.
Oscar Faber (o.faber@nvc.nl) en Irma Walstra (via opleidingen@nvc.nl )helpen bij de juiste keuze: ICV, OVK of een van de gespecialiseerde NVC cursussen en workshops.

INNOVATIE
De 32e editie van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot is van start! Bekijk de Goud winnaar van de afgelopen editie en bespreek uw mogelijke deelname aan de 32e editie met Corné Huijben (c.huijben@nvc.nl ). Wie weet neemt ú de iconische winnaarstrofee met daarin de massief gouden walnoot, mee naar huis. Deadline voor deelname is 1 mei 2024, inschrijven kan ook direct hier.MILIEU
Het internationaal spraakmakende NVC Report The Future of Packaging Recycling in the Netherlands ligt ter inzage op de stand, evenals het ‘zusterrapport’ over de mogelijkheden van biobased plastics voor verpakkingen (zie afbeelding hieronder). Uiteraard vindt u ook het PUMA MANIFEST. Zo werken we samen aan het einde van verpakkingen als milieuprobleem in Nederland, Europa en wereldwijd.
Helen Crowe (h.crowe@nvc.nl ) geeft uitleg en informeert u ook graag aan de hand van onze NVC Members-only Regulations Guide MERGE over de wereldwijde ontwikkelingen in de wetgeving.