NVC Introductiecursus Verpakken (Klassikaal en bedrijfsbezoeken) (in het Engels)

De cursus

De NVC Introductiecursus Verpakken (ICV) bestaat uit een uitgekiende compacte combinatie van groepslessen en vijf bedrijfsbezoeken. De deelnemers doen zo objectieve en up-to-date feitenkennis op in combinatie met de ervaring en het inzicht die samengaan met het daadwerkelijk bekijken van de belangrijkste productieprocessen op verpakkingsgebied.
De klassikale lessen worden ondersteund vanuit de NVC online leeromgeving. Zo kan de deelnemer in aanvulling op de face-to-face lesmomenten altijd op een ander moment dan wel vanaf een andere locatie de lesstof (opnieuw) bestuderen.

Na afloop van deze cursus heeft u een duidelijk beeld van het produceren van verpakkingen en het verpakken van producten. U heeft inzicht in  de meest voorkomende verpakkingsmaterialen, de productieprocessen, druktechnieken en wet- & regelgeving. Met deze kennis kunt u effectiever communiceren met leveranciers, klanten en collega’s.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de cursus en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. We kunnen dan ook de referenties doornemen. We zijn bereikbaar via opleidingen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.

Voor wie

De ICV-kennis levert met name leidinggevenden met een niet aan verpakken gelieerde vooropleiding een uitstekend inzicht in het aansturen van (nieuwe) activiteiten waar verpakkingen een rol spelen, zoals bij inkoop, verkoop, kwaliteitsbeheersing, duurzaamheid, marketing, design, productie en logistiek.

De cursus is de keuze voor medewerkers die hun expertise snel en effectief willen aanvullen met de basiskennis van verpakken en verpakkingsmaterialen. Zij weten na afloop van de cursus de essentie van wat er speelt in het brede vakgebied en hebben de basis gelegd om toekomstige ontwikkelingen te kunnen volgen en begrijpen.

Programma

Dag 1:

 • Definitie verpakken
 • kwetsbaarheden en functionaliteiten
 • keteninzicht
 • marktspelers
 • verpakkingswetgeving, voedselveiligheid
 • druktechnieken
 • overzicht meest voorkomende verpakkingsmaterialen

Dag 2:

 • Eigenschappen papier en karton, externe invloeden; vocht, licht, tijd; productie en toepassingen van verpakkingen van papier en karton
 • Productieproces golfkarton, inclusief bedrijfsbezoek
 • Blik en aluminium, sluitingen, productie en toepassingen van metalen verpakkingen
 • Productieproces blik en aluminium, inclusief bedrijfsbezoek     

Dag 3:

 • Grondstoffen en smeltproces, productie en toepassingen van glasverpakkingen
 • Productieproces glas, inclusief bedrijfsbezoek
 • Kisten, (F)IBC’s, pallets
 • Productieproces pallets, inclusief bedrijfsbezoek

Dag 4:

 • Elementaire opbouw van kunststoffen, rigide kunststoffen, flexibele kunststoffen, productie en toepassingen van kunststof verpakkingen
 • Productieproces flexibele kunststof verpakkingen, inclusief bedrijfsbezoek
 • Praktijkcases: Hoe verpak je het product? Welke toepassingen heeft het verpakkingsmateriaal?

Planning

De cursus duurt 4 dagen verdeeld over twee blokken van twee aaneengesloten dagen. De lessen vinden plaats bij het NVC in Gouda en op locatie in Nederland. Lestijden zijn van 09.30 tot 16.00 uur.


Startmoment

04 jun 2020

NVC Introductiecursus Verpakken (Klassikaal en bedrijfsbezoeken) (in het Engels)

Lessen op: 4, 5, 24 en 25 juni 2020 van 09:30 uur tot 16:00 uur
Kosten leden: € 1.785,00 niet-leden: € 2.185,00
01 okt 2020

NVC Introductiecursus Verpakken (Klassikaal en bedrijfsbezoeken) (in het Engels)

Lessen op: 1, 2, 26 en 27 oktober 2020 van 09:30 uur tot 16:00 uur
Kosten leden: € 1.785,00 niet-leden: € 2.185,00

Opdracht en certificaat

Een opdracht maakt deel uit van het lesprogramma. De 1e versie van de opdracht moet bij start van de cursus worden ingeleverd. Na afloop van de cursus moet een verbeterde versie worden ingeleverd. Wordt de opdracht als voldoende beoordeeld, dan ontvangt de cursist het certificaat NVC Introductiecursus Verpakken.

Docenten

De ICV-docenten zijn tweetalig (Nederlands en Engels), het lesmateriaal is in het Engels en de lessen worden in principe gegeven in makkelijk toegankelijk Engels, tenzij de gehele groep er voor kiest in het Nederlands les te krijgen.

Kosten

NVC-leden betalen €1.785,00. Niet-leden betalen €2.185,00. Meer weten over het NVC-lidmaatschap? Klik hier.

De bedragen zijn inclusief koffie/thee, lunch en syllabus, exclusief btw en reis- en verblijfkosten.

 

Reviews

"Het is een leerzame opleiding waarin je een kijkje krijgt in de meest voorkomende toepassingen van het verpakken. Een zowel theoretische als praktische opleiding welke veelal gegeven wordt op locatie welke te maken heeft met het onderwerp.
Goed verzorgd met duidelijke documentatie en vakkundige leraren."

Sales Engineer

"Een zeer informatieve en leerzame cursus die in 4 dagen alle ins en outs van verpakkingen en verpakken in de basis behandelt. Alle soorten (basis)verpakkingen van karton via blik naar glas komen aanbod waarbij tijdens de bedrijfsbezoeken theorie en praktijk heel goed worden gecombineerd. Precies de cursus voor mijn eerste stappen in de wereld van verpakkingen."
Commercieel manager

"Ik heb deze cursus als zeer leerzaam ervaren.
Goede en duidelijke praktijkvoorbeelden, omdat er bedrijfsbezoeken waren ingepland. Breed scala aan verpakkingsproducenten bezocht waardoor er voor iedereen wel iets herkenbaars was.
Geen stoffige theorie maar heel veel praktijk."

Sales coördinator

Meer informatie?

Heeft u vragen over de cursus en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. We kunnen dan ook de referenties doornemen. We zijn bereikbaar via opleidingen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.