Zeer zorgwekkende stoffen belemmeren recycling

02 oktober 2017

Zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) kunnen het veilig recyclen van afvalstromen belemmeren in Nederland. Deze stoffen komen voor in een breed spectrum van afvalstromen. Voorbeelden zijn vlamvertragers in plastics en kleurstoffen in textiel. De resultaten van deze verkennende studie van het RIVM zijn bruikbaar voor de uitvoering van het Landelijke Afvalstoffen Plan (LAP), dat gericht is op risicomanagement zo lang ZZS nog in omloop zijn. Het langere termijn streven moet zijn om veilige alternatieven voor ZZS te ontwikkelen, zodat ketens op voorhand veilig zijn. Naast deze verkennende studie heeft het RIVM concentratiegrenswaarden afgeleid voor ZZS in afvalstromen (RIVM, 22 augustus 2017).
Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen.
Klik hier om het rapport Substances of very high concern and the transition to a circular economy : An initial inventory te downloaden (791 kB).
Klik hier om het rapport Concentratiegrenswaarde voor ZZS in afvalstromen te downloaden (475 kB).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.