Voedselafval en verpakking: Meer postulaten dan data

30 oktober 2017

Data over verpakken en voedselafval zijn schaars, postulaten niet. Dit blijkt uit de State of Oregon Food product Environmental Footprint Literature Summary Packaging and Wasted Food van september 2017. Enkele citaten: "Voedselverspilling op huishoudelijk niveau is (...) moeilijk te meten en (...) er zijn vrijwel geen empirische gegevens op (...) productniveau beschikbaar". En: "Het is redelijk aan te nemen dat een verlengde houdbaarheidsdatum de kans vermindert dat voedsel verspild zal worden".
Het berekenen van de milieubelasting verpakking/voedsel helpt niet, aangezien hiermee geen effect van de verpakking op het voorkómen van het verspillen van het verpakte voedsel wordt aangetoond.
Klik hier voor het rapport (1,34 MB).
Klik hier voor meer informatie over de 1e internationale conferentie - Fighting food waste together: how to open the potential of better packaging (22 maart tijdens de vakbeurs Anuga FoodTec 2018 in Keulen, Duitsland).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.