Update oxo-biodegradeerbare plastics in Saoedi-Arabië

04 december 2017

Het Koninkrijk Saoedi-Arabië (KSA) bereidt de invoering voor van de wettelijke verplichting dat voorwerpen gemaakt van plastic, oxo-biologisch afbreekbaar moeten zijn. Het debat over het gebruik van deze materialen is nu in een stroomversnelling gekomen. De regeling omvat alle soorten plastic folie (met name PE) en alle plastic zakken, inclusief bubble-bags bedoeld voor bescherming tegen schokken.
NVC-directeur Michael Nieuwesteeg gaf een overzicht van de stand van zaken op uitnodiging in een workshop georganiseerd door de regering en de nationale normalisatieorganisatie SASO op 6 november 2017 in Riyadh, KSA. De uitkomst van de workshop wordt gedeeld in een NVC-webco op 15 december 2017.
NVC-leden kunnen contact opnemen met Helen Crowe voor de NVC presentatie.
Klik hier voor meer informatie op de website van de Europese Commissie.
Wilt u meedoen aan de webco op 15 december en/of wilt u op de hoogte blijven van dit onderwerp, neem dan contact op met Helen Crowe.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.