UNCTAD vergelijkt 143 landen qua webwinkelen

30 oktober 2017

Voor het derde jaar op rij heeft Luxemburg zijn positie vastgehouden in UNCTAD's rangschikking van 143 landen op het gebied van online winkelen (e-commerce). Onder de top 10 economieën in de 2017 UNCTAD B2C E-commerce Index zijn 7 Europees, terwijl er 3 in Azië-Pacific liggen.
Opkomend zijn de Republiek Korea, Hongkong (China) en Singapore.-De UNCTAD-index maakt gebruik van 4 indicatoren: penetratie van internetgebruik, beveiligde serverdichtheid, penetratie van betaalrekeningen en een postbetrouwbaarheidsscore. De index zorgt voor een gemakkelijke vergelijking van hoe een economie in de verschillende gebieden scoort ten opzichte van de anderen (Persbericht UNCTAD, 4 oktober 2017).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor het rapport (1018 kB).
Klik hier voor meer informatie over de online NVC E-course Packaging for E-commerce.
Klik hier voor meer informatie over het NVC innovatieproject Web Retail Packaging.
Klik hier voor meer informatie over de 1st International Conference on Web Retail Packaging (28 november tijdens de vakbeurs Logistica in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.