UK: Nieuwe richtlijnen voor datum-etiketten en opslagadvies

14 december 2017

De manier waarop ons voedsel wordt geëtiketteerd is aan het veranderen om shoppers een eenvoudiger, consistenter opslag- en datum-etiket advies te geven. Een derde van de voedselverspilling komt door de manier waarop klanten bestaande datumetiketten interpreteren.
Nieuwe richtlijnen in het VK beschrijven de beste werkwijze bij de keuze en toepassing van datumetiketten en opslagadvies. De richtlijnen zullen worden gebruikt als de industrienorm en geven samenhangende aanbevelingen om ervoor te zorgen dat voedsel veilig is en voldoet aan wettelijke eisen, met best practice informatie om ervoor te zorgen dat het goed wordt bewaard en op tijd wordt geconsumeerd (Persbericht WRAP, 29 november 2017).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor de richtsnoeren.
Klik hier voor meer informatie over de 1e internationale conferentie - Fighting food waste together: how to open the potential of better packaging (22 maart tijdens de vakbeurs Anuga FoodTec 2018 in Keulen, Duitsland).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.