TU Delft: Inauguratie hoogleraar ‘Circular Product Design’

20 november 2017

Grondstoffen worden steeds schaarser. Ontwerpers moeten daarom veel meer dan nu rekening houden met de mogelijkheden van hergebruik van hun producten. En als dit op een slimme manier gebeurt, is het nog aantrekkelijk voor bedrijven ook. Dat is de boodschap van hoogleraar ‘Circular Product Design’ Ruud Balkenende in zijn inaugurele rede. Ruud Balkenende is afgelopen jaar door de TU Delft benoemd als ’s werelds eerste hoogleraar Circular Product Design. In die functie doet hij nu onderzoek naar hoe we producten zo lang mogelijk in circulatie kunnen houden met zo weinig mogelijk impact op het milieu en een zo hoog mogelijke economische waarde (Nieuwsbericht TU Delft, 31 oktober 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor meer informatie over de Live Online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Leerstoel Packaging Design and Management aan de Universiteit Twente.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.