Top 10 milieubelasting van de gemiddelde consument

23 november 2017

CE Delft heeft een top 10 opgesteld van de milieubelasting van de gemiddelde consumptie van één persoon per jaar in Nederland. Hierbij is zowel gekeken naar de zichtbare impact als de verborgen impact. Er is zowel gekeken naar activiteiten waar de consument invloed op heeft als aspecten die de consument niet direct zelf kan beïnvloeden.
De aanschaf van producten en de consumptie van vlees duidelijk een hogere milieu-impact hebben dan de andere categorieën. Dit resultaat is voor veel mensen waarschijnlijk een verrassing. De ervaring is dat de meeste mensen bij milieu denken aan energiegebruik, transport en soms afval en verpakkingen (Nieuwsbericht CE Delft, oktober 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het rapport (1,01 MB).
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.