Retail en e-commerce - oktober 2019

01 november 2019

Ontwikkelingen in e-commerce in Nummers
Volgens de Pitney Bowes Parcel Shipping Index bedroeg het wereldwijde volume van pakketten in 2018 87 miljard, tegenover 74 miljard pakketten in 2017. Dit wordt geïllustreerd in een infographic (79 kB). Ondanks de onzekerheid in de wereldhandel voorspelt het rapport dat dit cijfer de komende zes jaar meer dan verdubbeld zal zijn en in 2025 200 miljard pakketten zal bereiken, met een CAGR van 13,7% voor 2019-2023. Klik hier voor meer informatie.
Meer e-commerce marktgegevens zijn te vinden in de Ecommerce Report: Global 2019 van de Ecommerce Foundation. Daarnaast zijn lokale rapporten uit 2019 van de volgende regio's gepubliceerd; USA, Polen, Denemarken, Brazilië en Latijns-Amerika. U kunt de verkorte versies van deze rapporten downloaden na registratie.
ShoppingTomorrow meldt de publicatie van de eerste B2B E-commerce Markt Monitor (744 kB), uitgevoerd in opdracht van Thuiswinkel.org en PostNL. Hieruit blijkt dat bijna 40% van zakelijk Nederland online bestelt. Tijdsbesparing is voor 40% de belangrijkste reden.

E-commerce verpakkingen en consumentengedrag
Volgens een presentatie van Smithers veranderen omnichannel- en Amazone-achtige leveringen de manier waarop verpakkingen door zowel retailers als klanten worden bekeken. Social Media heeft ertoe geleid dat klanten publiekelijk hun gedachten delen over de verpakkingen, waardoor de waarde van goeddoordachte verpakkingen en merken in het algemeen toeneemt. U kunt de presentatie downloaden na het invullen van uw gegevens.
Een Shanghai University of Engineering Science artikel (632 kB) bestudeert de ontwikkelingstrend van verpakkingsontwerp met internet-denken vanuit het perspectief van strategische marketing en een nieuw designparadigma, en kijkt naar de invloed van de internetdesign context op verpakkingsontwerp.
Een nieuw rapport (2,33 MB) van BluJay Solutions laat zien dat klantervaring kosten overtreft als supply chain differentiator en innovatiedriver. Deloitte deed ook onderzoek naar consumentengedrag in de retail branche, met o.a. een vergelijking tussen online en fysieke retail. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

UPS Flight Forward behaalt volledige goedkeuring voor drone airline
UPS Flight Forward heeft aangekondigd dat het de volledige Part 135-standaardcertificering van de Amerikaanse overheid heeft ontvangen om een drone-luchtvaartmaatschappij te exploiteren. De certificering stelt UPS in staat drones te integreren in het logistieke netwerk van UPS, wat potentieel creëert voor nieuwe toepassingen in veel industrieën.

Duurzaamheid van retailverpakkingen
Voor een Lappeenranta-Lahti University of Technology scriptie (2,48 MB) werd onderzoek uitgevoerd voor een Fins bedrijf van kant-en-klaarmaaltijden dat hun duurzaamheid wilde verbeteren door hun verpakkingsmaterialen te veranderen. De beste tray in deze studie bleek een aluminium tray te zijn en de beste folie was een PP-mono-materiaalfolie.
In een Universiteit Maastricht scriptie (2,45 MB) wordt onderzocht hoe het concept van verpakkingsvrije supermarkten meer mainstream kan worden.
Volgens een LocalCircles onderzoek zijn consumenten bereid lege e-commerce dozen en plastic verpakkingen te retourneren voor een kleine vergoeding om afvalproductie te verminderen.
Ook Shoppercentric heeft gekeken naar de connectie tussen shoppers en duurzaamheid. U kunt het rapport online lezen.

 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.